Tilburg

Tilburg

Wonen in een creatieve sfeer vol Brabantse charme

Tilburg ligt in het hart van Brabant en heeft een heel sfeervol, bruisend centrum. Onze gespecialiseerde makelaar Karin Wolsleger is er geboren en getogen. Ze neemt u graag mee door deze prachtige stad vol Brabantse gezelligheid en activiteiten. Ontdek de unieke woonkansen van Tilburg.

Verborgen pareltjes

Tilburg staat bekend om z’n creativiteit. Dit is de stad van Vincent van Gogh en Guus Meeuwis. Het heeft veel verborgen pareltjes en culturele instellingen zoals Museum De Pont en het Textielmuseum. Je kunt er eindeloos shoppen in leuke winkeltjes en slenteren langs historische panden. Het centrum heeft een authentieke sfeer met karakteristieke en moderne gebouwen. 

Wonen in Tilburg

In Tilburg woon je in een stad met een dorps gevoel, gecombineerd met een gezellige ons-kent-ons sfeer. Je kunt er alles op de fiets doen en door de centrale ligging midden in Brabant ben je binnen korte tijd in andere steden. De samenstelling van de bevolking is zeer divers. Er wonen gezinnen met jonge kinderen, singles, ouderen en jonge stellen. Door het gevarieerde woningaanbod is er voor elk wat wils. Tilburg kent hele fijne wijken met elk wel een pluspunt, zoals winkelcentra, groenvoorzieningen en sportactiviteiten.

Stijgende prijzen

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Tilburg is “maar” 350.000,-. In vergelijking met grote steden als Amsterdam en Utrecht is dat nog een redelijke prijs. Er is een goed aanbod van koophuizen, zeker in verhouding tot andere Brabantse steden. Ook wordt er veel bijgebouwd. Zo staan er meer dan 20 nieuwbouwprojecten op stapel voor onder andere duurzame woningen. In Park Centraal komen 360 nieuwe woningen. Ondanks het groeiende aanbod zullen de prijzen toch blijven stijgen. Dit komt vooral door de groeiende populariteit van de stad en de krapte op de woningmarkt in omliggende steden. 

In de buurt 

Eén van de pijlers van de stad is de Tilburg University. Deze universiteit is wereldberoemd en trekt internationaal veel studenten en medewerkers aan. Ook kent Tilburg een bloeiend nachtleven met hippe locaties als Spoorzone en de Piushaven. Je kunt concerten bezoeken in Poppodia 013, Paradox en Little Devil. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals de Tilburgse Kermis, Festival Circolo, Carnaval, de Meimarkt, Koningsdag, Roadburn Festival, Roze maandag en Tilburg Ten Miles. Iets buiten de stadsgrenzen kun je de prachtige bossen, De Efteling en Safaripark Beekse Bergen bezoeken.

Uw makelaar voor Tilburg

Karin Wolsleger is onze gespecialiseerde makelaar voor Tilburg. Zij is een geboren en getogen Tilburgse en kent de stad als geen ander. Karin: ”Wat ik het leukste aan Tilburg vind is dat zo’n beetje alles op loopafstand ligt. Je gaat er lopend naar concerten of terrasjes. Of je gaat zomaar even buiten de deur lunchen. Er is ook altijd wel iets te doen. Het bruisende en charmante van Tilburg zal je altijd blijven verbazen.” Maak kennis met Karin Wolsleger, makelaar voor Tilburg

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Tilburg? Maak dan een afspraak met onze makelaar Karin Wolsleger. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-37291981 of mail naar karinwolsleger@remax.nl

Naar boven