Haaren

Haaren

Landelijk en rustig wonen in de Tuin van Brabant

Haaren is een prachtig pittoresk dorp. Het is omringd door het landgoed van het middeleeuwse kasteel Nemelaer en door landschappelijke buitengebieden waaronder de Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen, Loonse en Drunense Duinen en Helvoirts Broek. Onze makelaar Robert Slenters laat u graag kennismaken met dit schitterende dorp, midden in de Tuin van Brabant.

Prachtige natuur

In Haaren en omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. Omdat Haaren is omgeven door prachtige natuur zijn er heel veel mogelijkheden. Fiets bijvoorbeeld door het natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina of de Loonse en Drunense Duinen. Of wandel door het Moergestels Broek of Landgoed Nemerlaer. U zult verrast zijn van wat u onderweg aan mooie natuur tegenkomt. Even rusten op een terrasje of lekker lunchen in een restaurantje? Die komt u onderweg volop tegen.

Oog voor elkaar

Haaren is een levendig dorp. Mensen zoeken elkaar op in allerlei verbanden zoals in verenigingen en vrijwilligerswerk. De bewoners hebben hier echt nog oog voor elkaar. Haaren is een groene gemeente met aandacht voor jongeren en ouderen. Naast huizen met veel grond zijn er de laatste jaren ook mooie projecten neergezet voor starters. Het is dan ook voor diverse groepen een ideale omgeving om te wonen. Voor zowel gezinnen met opgroeiende kinderen, singles, ouderen als jonge stellen.

Alles in de buurt

Het dorp Haaren heeft alle primaire voorzieningen. Zo is er een klein winkelcentrum met twee supermarkten, een slager, een bakker, twee basisscholen, een sporthal, verschillende eetgelegenheden en sportverenigingen. Proef ook eens de streekproducten in de vele restaurantjes en winkeltjes gelegen in de schilderachtige straatjes of op de bourgondische terrasjes.

Tuin van Brabant

In Haaren is het landelijk en rustig wonen in de Tuin van Brabant, zoals de regio ook wel wordt genoemd. Het is een typisch Brabants dorp vol warmte, levendigheid en gezelligheid. De gemeente zet zich in voor goede fiets- en openbaar vervoer verbindingen voor een optimale bereikbaarheid van onder andere steden in de buurt. Dankzij de centrale ligging langs de N65 ben je binnen twintig minuten in Tilburg of ‘s-Hertogenbosch voor een dagje shoppen, een bioscoopbezoek of gezellig uitgaan. Het centrum van Eindhoven is binnen een half uur te bereiken.

Landschap en landgoederen

Ten zuiden van Haaren ligt het dal van de brede Esschestroom. Deze beek doorkruist een prachtig deel van de Meierij met fraaie landgoederen en agrarische gronden. Direct ten oosten van de kom van Haaren loopt bovendien de Ruijsbossche Waterloop, die bij Helvoirt als Broekleij haar weg vervolgt.

Haaren, gemeente Oisterwijk

Sinds 2022 valt Haaren onder gemeente Oisterwijk. Dit betekent onder andere dat er in de toekomst gewerkt zal worden aan het behoud van het dorpse karakter, eigenheid en de groene plattelandsstructuur. Er komen meer voorzieningen voor de jeugd en senioren en de participatie van burgers zal worden versterkt. Bovendien zal de lastendruk van burgers verminderen en zullen er meer kansen benut worden in de recreatieve sector. Door de vele plannen van de gemeente zal vooral de levendigheid van Haaren erop vooruit gaan. Nu Haaren bij Oisterwijk hoort is er meer interesse in het wonen in Haaren waardoor de prijzen van woningen naar verwachting zullen stijgen.

Uw makelaar voor Haaren

Robert Slenters is uw makelaar voor Haaren. Hij heeft er 14 jaar gewoond en kent de gemeente door en door. Robert: “Dit schitterende dorp ligt midden in het groen en met routes langs prachtige landerijen, beken en natuurgebieden. Ik heb er een hele mooie tijd gehad en veel kunnen genieten van wandel- en fietstochten, onder andere door het Groene Woud. Wie van groen houdt voelt zich helemaal thuis in Haaren.”

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Haaren? Maak dan een afspraak met onze makelaar Robert Slenters. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-38380300 of e-mail naar robertslenters@remax.nl

Naar boven