Boxtel

Boxtel

Wonen in een groene, knusse gemeente tussen grote steden

In Boxtel woont u in een prachtige landelijke omgeving met de dynamiek van grote steden in de buurt. Onze makelaar Jelle de Beer woont er al een groot deel van z’n leven en neemt u graag mee door deze schitterende gemeente met veel diversiteit. Ontdek Boxtel.

Beste van twee werelden

Boxtel biedt het beste van twee werelden. U woont er in een landelijke omgeving, op een half uur rijden van grote steden. Want Boxtel ligt midden in de stedendriehoek ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. De gemeente staat bekend om z’n Brabantse gastvrijheid en gezelligheid en natuur. Want Boxtel ligt in Het Groene Woud, een aaneenschakeling van prachtige natuurgebieden met bossen, vennen en uitgestrekte heidevelden. U kunt er heerlijke wandelingen en fietstochten maken.

Wonen in Boxtel

In Boxtel vindt u een grote diversiteit aan wijken en buurten. Zo is de ene wijk uitermate kindvriendelijk en de andere juist erg rustig. Een andere is erg groen, terwijl het even verderop zeer levendig is. Voor elke woonwens is er in Boxtel wel een woonkans. Van huurwoningen tot luxe villa’s en moderne, groene woningen. Vanuit elke wijk bent u dicht bij het gezellige centrum met veel terrassen, leuke winkeltjes, restaurants en café’s. Voor de kinderen zijn er in elke wijk wel speeltuinen aanwezig en is er een uitgebreide kinderboerderij.

Voorzieningen in de buurt

Behalve prachtige natuurgebieden heeft Boxtel ook allerlei voorzieningen in de buurt. U kunt er naar musea zoals het Oertijdmuseum, automuseum Classic Park en Kasteel Stapelen. De grote winkelcentra Oosterhof, Centrum en Selissenwal hebben een zeer divers assortiment. Op Landgoed Velder worden allerlei evenementen gehouden. En bij Podium Boxtel kunt u terecht voor film en theater. Voor sporters zijn er verenigingen voor onder andere voetbal, zaalvoetbal, rugby, hockey, tennis en atletiek.

Naar school in Boxtel

Boxtel heeft een regionale functie voor schoolgaande kinderen. Voor basisonderwijs kunnen ze terecht op openbare, christelijke en jenaplanscholen. Daarna stromen ze door naar middelbaar onderwijs voor VMBO, Havo, VWO, speciaal onderwijs en creatief onderwijs (Sint Lucas). Alle scholen zijn vanuit de Boxtelse wijken op fietsafstand te bereiken. Wanneer de kinderen toe zijn aan hoger onderwijs bieden Den Bosch, Eindhoven en Tilburg uitstekende instellingen.

Huizenprijzen in Boxtel

Door de coronacrisis en de mogelijke nasleep daarvan is het lastig om een goede prognose te maken van de huizenprijzen in Boxtel. De verwachting vooralsnog is dat de huizenprijzen blijven stijgen door de huidige hoge vraag naar woningen en lage hypotheekrente. Pas in 2034 zal de vraag afnemen wanneer de zogenaamde ‘babyboomgeneratie’ uitstroomt en een kleiner aandeel inneemt.

De toekomst

Boxtel werkt hard aan het bevorderen van de werkgelegenheid. Zo wordt een bedrijventerrein ontwikkeld gericht op GreenTech. Daar komen vooral bedrijven en onderwijsinstellingen die zich bezighouden met innovatie en duurzaamheid. Ook het centrum komt aan de beurt. Boxtel gaat de binnenstad nog aantrekkelijker maken voor inwoners en toeristen, de economie en de leefbaarheid in het algemeen. De Markt moet bruisen als evenemententerrein en ontmoetingsplek.

Uw makelaar voor Boxtel

Jelle de Beer is onze gespecialiseerde makelaar voor Boxtel. “Ik woon zelf al jaren met veel plezier in Boxtel, in de wijk Breukelen om precies te zijn. De diversiteit van de Boxtelse wijken en buurten blijft me nog steeds verbazen. In Boxtel vind je voor elke woonwens wel een geschikte wijk. En door de centrale ligging ten opzichte van Eindhoven, Tilburg en Den Bosch ben je binnen een half uur in het bruisende centrum van de grote stad.” Maak kennis met Jelle de Beer, makelaar voor Boxtel

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Boxtel? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jelle de Beer. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of Whatsapp 06-38517741 of e-mail naar jelledebeer@remax.nl

Naar boven