Oisterwijk

Oisterwijk

Groen wonen in de ‘Parel van Brabant’

Oisterwijk is behalve onze thuisbasis ook officieel een van de allermooiste dorpen van Nederland. U woont er midden in het groen, niet ver van grote steden als Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. Onze makelaar Robert Slenters laat u graag kennismaken met de ‘Parel van Brabant’.

Prachtige, gastvrije gemeente

In 2020 werd Oisterwijk door de ANWB benoemd tot een van de allermooiste dorpen van Nederland. En terecht. Het is een prachtige, gastvrije gemeente, midden in het groen. Niet voor niets wordt het de ‘Parel van Brabant’ genoemd. Oisterwijk heeft schitterende bossen en telt wel meer dan 80 vennen. Het heeft een mooi historische centrum met veel exclusieve winkels, kunst en cultuur en typisch Brabantse bourgondische gezelligheid. U kunt er schitterende wandelingen en fietstochten combineren met uitgebreid shoppen, kunst kijken en lekker eten en drinken. Door de centrale ligging tussen Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven bent u bovendien snel in de dynamiek van de grote stad.

Wonen in Oisterwijk

Oisterwijk is al meer dan acht eeuwen oud. Al vroeg in haar geschiedenis kreeg dit prachtige dorp de structuur die het vandaag de dag nog steeds heeft. De brede straat aan de Lind met haar prachtige bomen en monumentale panden vormt het bruisende hart met een grote diversiteit aan cafés en restaurants. De vele terrassen kenmerken het bourgondische karakter van dit dorp. Oisterwijk kent daarnaast veel variatie in wijken en buurten. Van kindvriendelijke wijken met allerlei voorzieningen tot rustigere buurten. In alle wijken is veel groen te vinden.

Veel te doen in Oisterwijk

In Oisterwijk vindt u een groot aanbod van allerlei winkels. In het centrum rondom De Lind zijn er heerlijke delicatessenzaakjes en gezellige boetiekjes. Na het shoppen kunt u op een van de vele terrassen bijpraten met uitzicht op de millennia-oude lindeboom die dit mooie winkelgebied z’n naam gaf. De Bakkerij van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven is gevestigd in de stoere en industriële setting van de voormalige leerfabriek. Op ditzelfde terrein vindt u ook ’s werelds bekendste kennis- en ontwikkelcentrum voor keramiek EKWC. Natuurtheater Oisterwijk ligt als een amfitheater in de Brabantse bossen. Elke zomer bruist het hier van voorstellingen en activiteiten. Geniet verder van de prachtige natuur met Piet Plezier. Dit recreatiepark verhuurt onder andere skelters waarmee u de prachtige omgeving kunt verkennen.

School en recreatie

Oisterwijk heeft veel te bieden. Er zijn diverse basisscholen, goede kinderopvang en het 2College Durendael: een middelbare school met circa 1.600 leerlingen. Oisterwijk heeft ook een eigen treinstation met verbindingen naar Tilburg en Eindhoven. Met de bus zijn omringende plaatsen goed te bereiken. Ook voor sport biedt Oisterwijk veel keuze. Er zijn verenigingen voor onder andere voetbal, tennis, hockey en paardensport. Of ga zwemmen in een van de mooie zwembaden. In het groen, langs de omliggende vennen en door de bossen, kunt u prachtig wandelen, hardlopen, recreatief fietsen of wielrennen.

Voor elk wat wils

Oisterwijk kent veel diverse wijken en heeft voor elk wat wils. Het dorp heeft mooie wijken voor gezinnen met jonge kinderen zoals de Pannenschuur. Daar zijn alle voorzieningen aanwezig om prettig met een jong gezin te kunnen wonen. Er zijn ook duurdere villawijken zoals Bunders en Levenskerk. Voor de ouderen is er de wijk Waterhoef waar tevens een wijkcentrum is ingericht. De wijk Westend heeft bewoners in alle leeftijden en staat bekend om zijn zorgcentrum.

Werken aan de toekomst

Behoud van het dorpse karakter, eigenheid en de groene plattelandsstructuur staan bovenaan het wensenlijstje voor de toekomst. Oisterwijk streeft naar een levendige, aantrekkelijke dorpskern met voorzieningen voor jeugd en senioren. De infrastructuur en het openbaar vervoer worden verbeterd. De lastendruk wordt verminderd en kleine bedrijven en kansen voor recreatie worden gestimuleerd. Inmiddels zijn er nieuwbouwprojecten gestart waaronder de aanbouw van een groot sportpark en villawijken.

Stijgende huizenprijzen

Naar verwachting zullen de huizenprijzen blijven stijgen, vooral door de krapte op de woningmarkt. Ook is de afgelopen jaren veel ‘eigen geld’ naar de huizenmarkt gegaan. Dit komt van beleggers die een tweede huis kopen voor verhuur, onder andere om de lage spaarrente te ontlopen. Dit drijft de huizenprijzen op, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de betaalbaarheid onder druk is komen te staan.

Uw makelaar voor Oisterwijk

Robert Slenters is onze gespecialiseerde makelaar voor Oisterwijk. Robert: “Oisterwijk, daar kun je wonen, werken en je laten inspireren. Woon je in Oisterwijk, dan woon je in een levendige en monumentale omgeving met veel karakter. Hip, industrieel en van alle gemakken voorzien.".

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Oisterwijk? Maak dan een afspraak met onze makelaar Robert Slenters. Bel of WhatsApp Robert 06-38380300 of e-mail naar robertslenters@remax.nl. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven