Tilburg - Groeseind-Hoefstraat

Tilburg - Groeseind-Hoefstraat

Frisse nieuwe look, dichtbij alle voorzieningen

De wijk Groeseind-Hoefstraat is de afgelopen 15 jaar gerenoveerd en heeft een frisse nieuwe look. Het is een heerlijke buurt geworden, dichtbij het centrum van Tilburg. Ontdek deze hernieuwde parel van Tilburg.

Binnen de Ring van Tilburg

Wonen in de wijk Groeseind-Hoefstraat betekent wonen binnen de Ring van Tilburg. Het centrum van de stad bevindt zich op fietsafstand, evenals het centraal station. Ook de snelwegen zijn binnen enkele minuten bereikbaar en dat betekent dus dat je binnen tien minuten bij de Oisterwijkse bossen en vennen bent, of in het stuifzandgebied bij Loon op Zand.

Veel variatie

De wijk Groeseind-Hoefstraat in Tilburg was van oudsher een arbeiderswijk rondom de voormalige textielfabriek. Na 15 jaar verbouwen kreeg de wijk in 2018 zijn opvallende frisoranje kleuren. Daarnaast valt vooral de grote mate van variatie in bouw op. Het verschil in metselwerk, de verschillende gebruikte stenen en de diversiteit van de daken, zijn een lust voor het oog. Door de renovatie is de wijk zeer in trek en stijgen de prijzen van de huizen. De vraag is aanzienlijk groter dan het aanbod waardoor de prijzen naar verwachting nog wel zullen blijven stijgen.

In de buurt

In Groeseind-Hoefstraat heb je alles in de buurt. Kinderen kunnen er spelen in de nieuwe speeltuintjes en je hebt er volop winkeltjes en eetgelegenheden. Even verderop ligt het centrum met musea, bioscoop en leuke tentjes om een hapje te eten of een kopje koffie te drinken. En pak je de auto, dan ben je in korte tijd bij topattracties zoals de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Door de vele voorzieningen in de buurt is de wijk ideaal voor zowel ouderen als gezinnen. Het is een rustige en veilig buurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Tilburg? Maak dan een afspraak met onze makelaar Karin Wolsleger. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-37291981 of mail naar karinwolsleger@remax.nl

Naar boven