Breda

Breda

Wonen in de historische charme van een bourgondische stad

Breda is een van de mooiste steden van Brabant. Onze makelaar Martin Montens werkt er al 32 jaar en kan u er alles over vertellen. Hij laat u graag kennismaken met de unieke woonkansen van deze prachtige stad in Brabant.

Rijke geschiedenis

Breda, een charmante stad in Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige woningmarkt. De kenmerken van de oude vesting- en garnizoensstad zijn nog steeds overal zichtbaar, waardoor de stad een unieke sfeer heeft. Maar Breda heeft nog veel meer te bieden dan alleen zijn historische karakter.

Prachtige gebouwen

De stad pronkt met een overvloed aan prachtige gebouwen die het verleden tot leven brengen. De Grote Kerk, een imposante gotische kerk, is een iconisch symbool van Breda. Het Begijnhof, een rustige en vredige enclave, neemt je mee terug in de tijd met historische huisjes en sfeervolle tuinen. En het imposante Kasteel van Breda is een waar juweel, doordrenkt van eeuwenlange koninklijke geschiedenis.

Bourgondische levensstijl

Breda is niet alleen een stad van monumenten, maar ook een groene stad. Parken zoals Park Valkenberg bieden een oase van rust en een prachtige plek om te ontspannen. Meanderende straten met gezellige winkels en cafés nodigen uit tot eindeloos winkelen en genieten van de bourgondische levensstijl waar Breda bekend om staat. De inwoners van Breda zijn gastvrij en genieten van het goede leven.

Gunstige ligging

De populariteit van Breda als woongebied is mede te danken aan de gunstige ligging ten opzichte van andere steden. Met uitstekende verbindingen van het openbaar vervoer en snelwegen is Breda goed bereikbaar. Bovendien is de stad omgeven door prachtige natuur, waardoor het ideaal is voor wandel- en fietsliefhebbers die graag de omgeving willen verkennen.

Bruisend centrum

Breda is een stad met diverse facetten. Het stadscentrum bestaat uit verschillende buurten, waaronder Het Hart, Oranje-Zuid, Het Veemarktkwartier, De Haven en De Haagdijken. Hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals De Grote Kerk en uiteraard de levendige Grote Markt. Het centrum bruist met een ruime selectie van interessante winkels, boetiekjes, gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje of drankje.

Voorzieningen binnen handbereik

Maar ook buiten het centrum valt er volop te genieten (en te wonen!). Het grote voordeel van het compacte formaat van Breda is dat alle drukte en voorzieningen binnen handbereik zijn, terwijl je tevens de rust en het groen kunt opzoeken wanneer je daar behoefte aan hebt. Twee populaire wijken die bekend staan om hun groene omgeving en kindvriendelijkheid zijn Waterdonken en Westerpark.

Voor elk wat wils

De woningmarkt in Breda is levendig en divers. Met de stad en omliggende dorpen zoals Bavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout biedt Breda een breed scala aan woonmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een historisch pand in de binnenstad, een gezinswoning in een groene buitenwijk of een landhuis in een van de dorpen, Breda heeft voor elk wat wils.

Toegankelijke woningmarkt

De vraag naar woningen in Breda neemt steeds verder toe. Om ervoor te zorgen dat de woningmarkt toegankelijk en betaalbaar blijft, onderneemt de gemeente actie door flink bij te bouwen. Daarnaast stimuleert de gemeente ook de ontwikkeling van alternatieve woonvormen, zodat Bredanaars op verschillende manieren kunnen wonen. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld co-housing, tiny houses en andere innovatieve concepten die flexibiliteit en duurzaamheid bevorderen. Op deze manier tracht de gemeente de woningmarkt voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden en te anticiperen op de veranderende behoeften van haar inwoners.

Dalende huizenprijzen

Dit jaar zullen de huizenprijzen aanzienlijk dalen als gevolg van de opgelopen hypotheekrentes, waardoor een deel van de potentiële huizenkopers afhaakt. Naar verwachting zal de gemiddelde huizenprijs in 2023 op jaarbasis met 4,2 procent dalen. Tegen het einde van 2023 worden huizenprijzen naar verwachting zelfs 7,6 procent lager geschat dan tijdens de piek van de markt in juli 2022.

Uw makelaar voor Breda

Martin Montens is onze gespecialiseerde makelaar voor Breda. Martin: “Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, het groen, de winkels of gewoon de levendige sfeer van Breda, deze stad heeft voor ieder wat wils. Het is een plek waar de inwoners trots op zijn en waar bezoekers kunnen genieten van de charme en gastvrijheid die Breda te bieden heeft.” Maak kennis met Martin Montens, makelaar voor Breda

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Breda? Maak dan een afspraak met onze makelaar Martin Montens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
06-57961060  
martinmontens@remax.nl

Naar boven