Dongen

Dongen

Ideaal wonen in het bourgondische hart van Brabant

Dongen is een schitterende gemeente midden in het bourgondische hart van Brabant. De warme gemeenschap en de vele voorzieningen maken het een ideale omgeving om te wonen. Onze makelaar Martin Montens woont er al jarenlang met veel plezier. Hij laat u graag kennismaken met de unieke woonkansen die Dongen te bieden heeft.

Levendig verenigingsleven

Kenmerkend voor Dongen is het levendige en bloeiende verenigingsleven. Elk jaar staan er spraakmakende evenementen op de agenda, mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. De Zomerspelen, het Oranjeparkfestival en DongenIce zijn slechts enkele voorbeelden van evenementen die jaarlijks duizenden bezoekers aantrekken.

Volop keuze

Maar Dongen heeft nog veel meer te bieden. Voor liefhebbers van fietsen en wandelen is er volop keuze. In het groene buitengebied kunt u urenlang genieten van de prachtige natuur. Ook voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden. Met zo'n 30 verenigingen kunt u deelnemen aan activiteiten zoals voetbal, hockey, sprinten, fietsen en nog veel meer. Dongen heeft van oudsher een sterke onderwijssector, met goede basisscholen in alle wijken. De middelbare school in Dongen, met tweetalig onderwijs, trekt leerlingen uit de hele regio.

Wonen, werken en ontspannen

De bedrijvigheid in Dongen is volop aanwezig. Zo bieden agrarische ondernemers, lokale winkeliers en grote spelers zoals Coca-Cola, Ecco en Montis veel werkgelegenheid voor de hele regio. Kortom, het is prettig wonen, werken en ontspannen in Dongen. Dit realiseren de inwoners gezamenlijk, met als motto 'In Dongen doen we dingen samen!'.

Uniek karakter

Dongen is een groene gemeente met diverse kernen zoals Dongen, Dongen Vaart, Klein Dongen en 's Gravenmoer, elk met hun eigen unieke, authentieke karakter. De gemeente bevindt zich in het hart van het bourgondische Brabant, omringd door steden zoals Tilburg, Breda, 's-Hertogenbosch en Oosterhout, die allemaal in de omgeving liggen.

Alles in de buurt

In Dongen vind je alle basisvoorzieningen zoals scholen en winkels. De Oude Kerk ruïne, molen koningin Wilhelmina, museum De Looierij en De IJzertijdboerderij zijn enkele verrassende bezienswaardigheden die Breda te bieden heeft. Het Broederpad leidt je langs een groot deel van deze bijzondere attracties, waardoor je ze gemakkelijk kunt ontdekken en verkennen. Op slechts 7 kilometer afstand bevinden zich de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, waardoor natuurliefhebbers volop kunnen genieten. Ook de Biesbosch en de vestingsteden Geertruidenberg en Heusden liggen in de nabije omgeving.

Voor ieder wat wils

Voor kinderen is speelboerderij Pukkemuk een waar paradijs waar ze eindeloos kunnen spelen. Als ze dol zijn op spetterende watervallen en snelle glijbanen, is sportcentrum De Vennen een aanrader. Voor degenen die van een potje golf houden, biedt Golfcentrum Dongen een uitstekende gelegenheid om een balletje te slaan. Het gezellige centrum van Dongen heeft een gevarieerd winkelaanbod, terwijl het buitengebied boerderijwinkels herbergt waar streekproducten worden verkocht. Dongen heeft altijd een goed gevulde evenementenkalender. En in het veelzijdige theater- en podiumprogramma van De Cammeleur is er voor ieder wat wils.

Ideale woonplaats

Door de vele, diverse voorzieningen is Dongen een ideale woonplaats voor mensen van alle leeftijden, met of zonder zorgbehoeften. Vooral jonge gezinnen zullen hier hun plek vinden, omdat alle faciliteiten, inclusief voortgezet onderwijs, in het dorp aanwezig zijn. Dongen biedt een uitstekende woonomgeving, waarin wonen, werken en ontspannen perfect samengaan. Hier vindt u een aantrekkelijk aanbod aan kavels, nieuwbouwwoningen en bestaande bouw, geschikt voor starters, gezinnen en senioren.

Ruime woonkansen

De gemeente Dongen heeft de ambitie om te groeien en beschikt over de nodige mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Er is een lokale opdracht om tegen 2025 maar liefst 900 woningen te realiseren. Bovendien beschikt de gemeente over grondcomplexen die gebruikt kunnen worden voor de bouw van deze woningen. De groei beperkt zich niet alleen tot de kern van Dongen, maar ook 's Gravenmoer en Dongen-Vaart zullen nieuwe woningen verwelkomen.

Dalende huizenprijzen

In de gemeente Dongen zullen de huizenprijzen dit jaar aanzienlijk dalen als gevolg van de opgelopen hypotheekrentes, waardoor een deel van de potentiële huizenkopers heeft afgehaakt. Naar verwachting zullen de huizenprijzen in 2023 op jaarbasis met 4,2 procent dalen. Tegen het einde van 2023 worden huizenprijzen naar verwachting zelfs geschat op 7,6 procent lager dan tijdens de piek van de markt in juli 2022.

Uw makelaar voor Dongen

Martin Montens is onze gespecialiseerde makelaar voor Dongen. Martin: “Als inwoner van Dongen kan ik met trots zeggen dat ik hier al meer dan 27 jaar woon en dat ik echt deel uitmaak van het unieke Dongense DNA. Het is een plek waar ik met enorm veel plezier leef en waar ik me thuis voel. Dongen is een gemeente die gekoesterd mag worden vanwege zijn eigen identiteit en warme gemeenschap.” Maak kennis met Maak kennis met Martin Montens, makelaar voor Dongen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Dongen? Maak dan een afspraak met onze makelaar Martin Montens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar: 
06-57961060 
martinmontens@remax.nl

Naar boven