Altena

Altena

Landelijk wonen met grote steden in de buurt

Als inwoner van het dichtbij gelegen Waalwijk kent onze makelaar Ad Krijnen de gemeente door en door. Hij neemt u graag mee door deze schitterende groene omgeving in de nabijheid van grote steden. Ontdek prachtige woonkansen in Altena. 

Authentiek karakter

“Het land van Heusden en Altena” bestond uit de 3 gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkdam. De gemeente Altena is ontstaan uit deze 3 gemeenten en omvat nu Woudrichem, Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Meeuwen, Nieuwendijk, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Veen, Waardhuizen, Werkendam en Wijk en Aalburg. Het gebied kent een bijzondere en rijke geschiedenis, die nog steeds herkenbaar is in de grote saamhorigheid en gemeenschapszin met een eigen karakter en identiteit per kern.

Weidse natuur

In de waterrijke gemeente Altena is er volop gelegenheid om te fietsen, wandelen en varen, met name in en rond de Biesbosch. De gemeente Altena is een soort eiland in de schitterende natuur van Brabant. De vele veerponten, ruim opgezette kleine kernen met daartussen weidse natuur benadrukken het gevoel van landelijk wonen. En dat allemaal op maar 50 km afstand van Utrecht en Rotterdam met veel lagere huizenprijzen dan deze steden. 

Rijke historie

De rijke historie is nog steeds voelbaar en bezoekbaar in onder andere het “Slot Loevenstein”, de oude dorpskern van Woudrichem, waar de serie “Dokter Tinus” is opgenomen. Maar ook een bezoek aan de vestingdriehoek is een belevenis. Dit is het meest zuidelijke deel van een van de mooist bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Alle faciliteiten in de buurt

Altena heeft een rijk verenigingsleven en heeft alle facilteiten die jonge gezinnen, maar ook ouderen nodig hebben, zoals een zwembad, bioscoop en leuke winkels. De samenstelling van de bevolking is zeer divers in leeftijdsopbouw, inkomen en achtergrond. Door de krapte op de bestaande woningmarkt en het gebrek aan voldoende nieuwbouw zal de komende jaren de druk op de woningmarkt en prijzen aanhouden. 

Gunstige prijsontwikkeling

Omdat de vraag groter is dan het aanbod zullen de huizenprijzen voorlopig nog wel blijven stijgen. Dat komt ook door de grote werkgelegenheid van vooral logistieke bedrijven in de omgeving en de centrale ligging ten opzichte van grote steden met steeds duurdere en krappere woningmarkten. De trek van de grote stad naar landelijk wonen zet dan ook door. Altena wordt daardoor steeds aantrekkelijker waarmee de waardevastheid van de woningen gegarandeerd lijkt.  

Uw makelaar voor Altena

Ad Krijnen is onze gespecialiseerde makelaar voor Altena. Ad: “Ik woon al meer dan 20 jaar in deze omgeving en ben actief in diverse lokale netwerken. Altena blijft me altijd positief verbazen. De schitterende groene omgeving met toch de dynamiek van grote steden in de buurt, zorgen voor een ideale combinatie om in te wonen. En de warme gemeenschapszin in de dorpskernen maakt het helemaal af. Ik kan het iedereen aanbevelen.” Maak kennis met Ad Krijnen, makelaar voor Altena

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Altena? Maak dan een afspraak met onze makelaar Ad Krijnen. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-514343598 of e-mail naar adkrijnen@remax.nl

Naar boven