Gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen

Landelijk wonen met alle voorzieningen in de buurt

De gemeente Drimmelen bestaat uit prachtige, pittoreske dorpjes dichtbij de Biesbosch. U kunt er authentiek en landelijk wonen met alle faciliteiten in de omgeving. Drimmelen is dan ook een zeer populaire locatie. Onze makelaar Julian Fens neemt u graag mee langs de unieke woonkansen in deze karakteristieke omgeving.

Landelijk en karakteristiek

De gemeente Drimmelen is een samenvoeging van de dorpen Made, Drimmelen, Terheijden en Hooge en Lage Zwaluwe. Samen vormen ze een prachtig, landelijk gebied aan Nationaal Park De Biesbosch waar u heerlijk kunt genieten van de natuur. De gemeente heeft een zeer divers karakter. Er hangt een authentieke sfeer, vooral door de mooie historische en karakteristieke gebouwen en de vele molens die u kunt bezoeken. De grote stukken landbouwgrond geven de gemeente een unieke, landelijke uitstraling.

Sport en Biesbosch

In de gemeente is veel te doen op het gebied van recreatie en cultuur. Zo heeft bijna elk dorp een voetbalvereniging en zijn er veel andere sportverenigingen om u bij aan te sluiten. In de culturele centra worden onder andere theatervoorstellingen opgevoerd. Ook zijn er monumenten, vooral uit de tweede wereldoorlog, waarin de Biesbosch een belangrijke rol speelde. De Biesbosch is een van de grootste natuur- en waterrecreatiegebieden van Nederland. Of u nou met uw boot het water op wil of dieren wilt spotten in het wild. De Biesbosch heeft het allemaal.

Alles in de buurt

Binnen de gemeente bevinden zich een aantal uitstekende basisscholen, ook voor het voortgezet onderwijs kunnen uw kinderen er terecht. De dorpscentra bieden een scala aan mooie boetiekjes, culinaire eetgelegenheden en gezellige dorpscafés. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u ook niet ver te reizen. U heeft keuze uit meerdere supermarkten met overal genoeg parkeergelegenheden, ook in het centrum.

Goede balans bewoners

De bevolkingssamenstelling van de gemeente is vrij divers. Er is een mooie balans tussen de wat jongere en oudere bewoners. Dat komt vooral omdat jongeren in deze gemeente graag in de buurt blijven wonen. Voor jonge gezinnen is Drimmelen ideaal door het goede aanbod van basisscholen. Voor ouderen is er een goed aanbod van zorgwoningen en rustoorden. Ook is het een populaire plek voor mensen die werken in nabijgelegen steden zoals Breda en Oosterhout. Zij verruilen het drukke stadse leven graag voor rustig en landelijk wonen in een van de dorpen van Drimmelen.

Stabiele woningwaarde

Door de populariteit en vooral ook de vraag onder jongeren naar woningen in het dorp waar ze vandaan komen, is de gemeente druk bezig met nieuwbouwplannen. Deze plannen zijn heel divers. Van nieuwbouwwijken gericht op jonge gezinnen tot huurwoningen en appartementen voor iedere leeftijdsgroep. De woningwaarden binnen de gemeente zijn vrij stabiel. Wel zie je een jaarlijkse stijging in de WOZ waarde sinds 2015.

Uw makelaar voor Drimmelen

Julian Fens is onze gespecialiseerde makelaar voor de gemeente Drimmelen. Julian: “Zelf woon ik al 24 jaar in Made, een prachtig dorp en de grootste binnen de gemeente Drimmelen. Ik heb hier ook op de basisschool en de middelbare school gezeten. De omgeving is ideaal om in op te groeien. Het heeft zoveel te bieden en je hebt alles in de buurt. Van school tot sportvereniging. Van natuur tot vertier in de nabijgelegen steden. Ik heb er een hele mooie tijd gehad. Dat gun ik iedereen.” Maak kennis met Julian Fens onze makelaar voor gemeente Drimmelen

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in gemeente Drimmelen? Maak dan een afspraak met onze makelaar Julian Fens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-23227978 of e-mail naar julianfens@remax.nl

Naar boven