Verkopen in de zomer

Door op 16 Juni 2023

De zomer is in zicht, hoewel we het pas vanaf 21 juni officieel zomer mogen noemen. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er rekening met officiële data als de zon al volop schijnt? Nu krijgen we vaak de vraag: "Is het verstandig om mijn huis te koop te zetten in de zomerperiode of zomervakantie?" Nou, daar kunnen wij volmondig JA op zeggen! Vooral als je je huis verkoopt met RE/MAX Optimus Makelaars. Laat me je 7 tips geven om je huis met een glimlach te koop te zetten deze zomer.

 1. Meer tijd voor bezichtigingen
  Tijdens je vrije zomervakantieweken heb je alle tijd om bezichtigingen in te plannen. En nee, we hebben het hier niet over gewone bezichtigingen. Met RE/MAX Optimus Makelaars doen we bezichtigingen zelfs in de avonduren en in het weekend. Want laten we eerlijk zijn, huizenjagers hebben ook behoefte aan een zonnetje in hun leven, zelfs als het buiten al donker is.
 2. Minder concurrentie
  Veel mensen denken ten onrechte dat je je huis beter niet in de zomer kunt verkopen. Maar dat is juist goed nieuws voor jou! Minder concurrentie betekent dat jouw huis sneller opvalt tussen al die andere suffe huizen die denken dat ze beter af zijn in het voorjaar of het najaar. Harrie van Beers, onze geweldige Broker / Owner bij RE/MAX Optimus Makelaars, zegt hierover: "Waarom zou je meedoen met de kudde? Verkoop je huis in de zomer en geniet van de schaarste op de huidige markt. Je bent gewoon slimmer dan de rest!"
 3. Je huis straalt
  Alles ziet er beter uit met een zonnetje erbij, toch? Nou, dat geldt ook voor jouw huis en tuin! In de zomer staan ze er op hun best bij, en de omgeving is ook aantrekkelijker met alle bloemen en planten in volle bloei. Woon je aan het water? Dan is dit het perfecte moment om potentiële kopers mee te nemen voor een ontspannen boottochtje. Wie weet verkoop je je huis wel terwijl je dobberend op het water zit. Hoe cool is dat?
 4. Langer licht
  In de zomer is het langer licht, wat betekent dat je tot laat in de avond bezichtigingen kunt plannen. Je huis ziet er zowel binnen als buiten geweldig uit, zelfs als het al laat is. Dit is vooral handig voor kopers die graag buiten werktijden komen kijken. Dus zet die lichten aan en laat je huis stralen als een ware ster!
 5. Juiste doelgroep
  Tijdens de zomervakantie hebben huizenzoekers alle tijd om op jacht te gaan. Dus waar wacht je nog op? Bereik nu de doelgroep die deze periode gebruikt om hun droomhuis te vinden. En met RE/MAX Optimus Makelaars aan je zijde, zullen ze jouw huis zeker niet missen tussen al die andere zomerse aanbiedingen.
 6. Mensen blijer in de zomer
  Laten we eerlijk zijn, mensen zijn gewoon vrolijker en blijer in de zomer. En dat is goed nieuws voor jou als verkoper én voor potentiële kopers. Een beetje zomervibes kunnen nooit kwaad, toch? Dus laat die vrolijke sfeer je helpen om je huis sneller te verkopen.
 7. Als het jou uitkomt
  Maar de allerbeste tip is eigenlijk dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij bepaalt het tempo, niet de seizoenen. Gunstige marktomstandigheden zijn veel belangrijker dan het moment waarop je verkoopt. En laten we eerlijk zijn, de huizenmarkt is nog steeds goed. Met de verwachting dat huizenprijzen gaan stabiliseren of licht gaan dalen, is dit het perfecte moment om je huis aan de man te brengen.

Dus daar heb je het! Wil je deze zomer succesvol je huis verkopen? Dat kan! Vraag een informatiegesprek aan en één van onze makelaars belt je om al je vragen te beantwoorden. We checken direct wat je woning waard is en vertellen je alles over het verkopen met RE/MAX Optimus Makelaars. We maken van je verkoopavontuur een zomerse sensatie!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van een huis in Brabant? Maak een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel 013-7370163 of e-mail naar optimusmakelaars@remax.nl

Naar boven